Zwanger

Op het moment dat een zaadcel en eitje samensmelten ontstaat er een nieuw leven. Als alles vervolgens goed gaat wordt er ongeveer 9 maanden later een kindje geboren. Tijdens het proces van zwangerschap en geboorte gebeurt er van alles in je lichaam, of in dat van je partner, je relatie, je omgeving. Dat nieuwe leventje brengt verandering met zich mee. Dat zie je en voel je.

Een nieuw leven vraagt ruimte in jullie leven. Dat start al met ruimte in nemen in het lichaam van mama, maar ook in jullie huis, relatie, gezin. Hoe ga je nu om met die verandering en met het maken van ruimte. De haptonomische zwangerschapsbegeleiding ondersteunt daarin.

In de begeleiding ervaar je hoe jullie bewust contact kunnen maken met jullie kindje. Je kunt laten voelen dat het welkom is, dat het veilig bij jullie is en zich aan jullie kan toevertrouwen.  Al tijdens de zwangerschap raken jullie vertrouwd met elkaar en leren jullie afstemmen en elkaars taal te verstaan. Dat bevordert de hechting en geeft een goede basis. Samen kunnen jullie het natuurlijke proces van zwangerschap en bevalling volgen. Ik geef daarbij handreikingen bij de veranderingen en het maken van ruimte, tijdens de zwangerschap en natuurlijk in de voorbereiding op de bevalling. Je gaat ervaren hoe je samen kunt vertrouwen op je lichaam, om kunt gaan met de pijn en hoe je kunt steunen en ondersteunen. Jullie ervaren wat voor jullie prettig is. Zo kunnen jullie met vertrouwen en op eigenwijze het nieuwe leventje welkom heten.

Wil je meer weten neem dan contact met me op.