Coronaprotocol

Coronaprotocol SE Touche, Suzanne Eikenaar Haptotherapie

Naar aanleiding van de uitbraak van COVID-19 is het noodzakelijk een aantal maatregelen te treffen om zo veilig mogelijk te werken en daarmee de kans op besmetting en verspreiding tot een minimum te beperken. Vanwege de aanpassingen van de coronamaatregelen op 25 februari 2022, heb ik ook mijn protocol aangepast. Voor mijn praktijk zien de maatregelen er nu als volgt uit:

Voordat je naar de praktijk komt

Allereerst vraag ik je voordat je naar de praktijk komt de volgende vragen te beantwoorden:

1. Had je de afgelopen 24 uur last van 1 of meer van de volgende klachten?

 • Je bent verkouden (neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn).
 • Je hoest.
 • Je bent benauwd of kortademig.
 • Je hebt verhoging of koorts.
 • Je ruikt en/of proeft plotseling niets meer, maar je neus is niet verstopt.┬á

2. Heb je corona?

3. Ben je in quarantaine omdat je:

Als je een van bovenstaande vragen met ja beantwoordt dan mag je niet naar de praktijk komen, maar vraag ik je even te bellen voor overleg. Mocht je om bovenstaande redenen binnen 24 uur moeten annuleren dan breng ik daar natuurlijk geen kosten voor in rekening.

Binnenkomen

Probeer nog steeds niet veel eerder dan op het afgesproken tijdstip te komen. Je mag weer plaatsnemen in de wachtkamer, maar je kunt er ook voor kiezen om even buiten of in je auto te wachten, wat je het fijnste vindt.

Meteen bij binnenkomst in de behandelkamer vraag ik je door te lopen naar de wastafel en even je handen te wassen.

De behandeling

De behandeling zal vervolgens niet veel afwijken van een normale behandeling, ik blijf zoveel mogelijk op afstand en ik beperk het aanraken tot het echt noodzakelijke. Ik zorg, net als anders, maar nu met extra aandacht, voor een schone behandelbank en gereinigde materialen en ik was mijn handen extra.

Verder nemen we samen de algemeen geldende maatregelen in acht te nemen dus:

 • Naleving van algemene hygi├źnemaatregelen (RIVM)
 • Geen handen geven
 • Regelmatig handen wassen (tenminste 20 seconden)
 • Hoest en nies in de binnenkant van de elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik weg
 • Bij binnenkomst wassen van de handen met zeep

Persoonlijke Beschermingsmiddelen (PBM)

Ik gebruik PBM als aanvulling op de preventieve maatregelen voor COVID-19. Op het moment dat we op afstand van 1,5 meter zijn draag ik geen mondmasker en vraag dat ook niet van jou. Mocht je het zelf prettig vinden persoonlijke beschermingsmiddelen te dragen dan mag dat natuurlijk altijd. Als je het prettig vindt dat ik dat ook doe, is dat natuurlijk geen probleem, geef het even aan. Bij het werken binnen de 1,5 meter kan het zijn dat ik een mondkapje draag. Jij bent daartoe niet verplicht.

Testbeleid therapeuten

Op het moment dat ik klachten ontwikkel test ik me meteen, mocht het nodig zijn dan stop ik met werken en neem ik contact op voor het verzetten van de afspraak.

Afsluitend

Ik ben overtuigd dat ik met het volgen van dit protocol op een verantwoorde manier met je kan werken waarbij we de kans op besmetting tot een minimum beperken. Daarbij staat dan wel voorop dat we ons samen aan dit protocol houden en allemaal onze verantwoordelijkheid nemen in het naleven van de algemene leefregels.