Coaching

Je kunt niet alleen bij me terecht voor haptotherapie, maar ook voor coaching op haptonomische basis. Samen gaan we aan de slag met persoonlijke of zakelijke terugkerende thema’s. We werken aan je persoonlijke ontwikkeling, waarbij we ons niet alleen richten op de cognitieve processen, maar juist ook op gevoel en beleving. We bekijken wat jouw precieze coaching behoefte is en dan bied ik een op jouw persoonlijk afgestemd traject.

Een apart onderdeel binnen het coachen is het begeleiden van sporters. Het gaat er om hoe jij jezelf als sporter ervaart en om het gevoel dat je voor je lichaam en van je lichaam hebt. Het gaat om meer dan het vergroten van spierkracht, conditie of lenigheid en psychologische belastbaarheid. Meestal ervaar je je lijf als vanzelfsprekend, je kunt het bewegen en trainen en daar heb je plezier in. Maar als je geblesseerd raakt of er steeds meer prestatiedruk op het sporten komt, verandert dat. Je lijf doet niet meer wat jij wilt, het doet zeer of het wordt steeds meer een instrument waarmee je je doelstellingen kunt bereiken of prestaties levert. Daardoor kun je het contact met jezelf, het gevoel voor je eigen lijf kwijtraken en je vermogen er op te vertrouwen. Daar werken we aan, wanneer jij als sporter een gevoeld vertrouwen hebt in je vermogens kun je je deze maximaal benutten.

Mijn praktijk bevindt zich in Teteringen, vlak naast Breda. Daar ben je altijd welkom, maar het is ook mogelijk dat we afspreken op een andere locatie. Neem contact met me op als je benieuwd bent naar de mogelijkheden.